Anni Lippert (1928)

Anni Lipperts tegnekarriere startede i faderen Aage Lipperts reklame-bureau og at kravlenissen ikke er hendes mest kendte produkt, kan vi vist hurtigt slå fast. De fleste kender hende nok bedst for de sjove og erotiske vittighedstegninger.

I et interview i Ude og Hjemme fra oktober 1970, fortæller hun, hvordan hun kom i gang med at tegne de frække damer.

Redaktøren på tegnestuen, hvor hun gik til hånde og blandt andet hentede bajere til tegnerne Cosper Cornelius og Jørgen Mogensen, prikkede hende en dag på skulderen og sagde: Sig mig, kan De ikke tegne vittighedstegninger selv, lille frøken?.

Der var han så kommet til den rette og i 1956 havde hun for første gang en tegning i årshæftet Hudibras.

Annie Lippert boede i Frankrig i 8 år, hvor hun også havde held til at få afsat nogle af sine tegninger til parisiske blade. Og det var i Paris, at hun nåede at få guitarundervisning af en lærer, som "gik hen og blev verdenskendt", næsten at blive solgt til hvid slavehandel og at møde sin mand, Peer Carlsen.

I artiklen fra Ude og Hjemme lægger hun ikke skjul på trangen og lysten til at male. Hun har på det tidspunkt allerede haft en udstilling i Paris.

- Hvor venlige mennesker oven i købet sagde, at jeg havde talent, fortæller hun. Og jeg maler på livet løs, så snart jeg synes, jeg har tid. Men det er den, det kniber med hele tiden. Somme tider håber jeg, at folk pludselig en dag  bliver kede af at glo på mine piger, så jeg kan få rigtig tid til at male. Jeg vil nemlig gerne vise, at der også er lidt alvor i mig.

I dag ved vi jo, at hendes produktion omfatter både malerier og plakater - bl.a årets plakat for Bakken i 1996. Så sent som marts 2011 kunne man møde Anni Lippert personligt hos Galleri Comicart.dk i forbindelse med Hillerød Kunstdage, og det undrer jo ikke, at hun blev et stort trækplaster.

Anni Lippert bor stadig i Kgs. Lyngby. Nu er det ikke længere sønnerne Bjørn og Boye, der hænger omkring hende ved tegnebordet, men i stedet børnebørnene, som hun holder af at tegne og male med.

Tilbage til kravlenisserne. Jeg har kendskab til fire ark, som Anni Lippert har tegnet, udover de erotiske hun tegnede for Se og Hør i perioden 1975-2009. Hendes kravlenisser tilhører kategorien, der er tegnet som små børn - som det er tilfældet hos så mange af hendes kolleger.

Hun har også tegnet til-og-fra-kort samt adskillige gode julekort, både nuttede og sjove og ofte begge dele samtidig.