Velkommen til Kravlenissernes Side

Formålet med denne side om kravlenisser og deres tegnere er først og fremmest at fremskaffe mere viden om såvel nisser som tegnere. Samtidig vil vi gerne dele kendskabet til emnet med andre. Du er havnet på forsiden, som hele tiden skifter udtryk og inviterer dig nærmere.

En munter fyr fylder 70

Det var Frederik Bramming, der i 1947 tegnede og opfandt begrebet kravlenisse. Hans første to ark blev trykt i ikke mindre end 80.000 eksemplarer. Gennem tre årtier forblev han tro mod sin tandløse figur med den kvastløse hue og de lidt for store strømpebukser. Som altid var glad, aldrig blev voksen og af udseende mindede ikke så lidt om sin skaber.    

Læs eller genlæs vores artikel om Frederik Vilhelm Bramming her.

Meget mere Christel

Som lovet har vi fyldt godt op i depoterne med Christel-effekter. Postkort, reklameillustrationer og ikke mindst påklæd-ningsdukker. Og der er også føjet et par nye detaljer til artiklen om Christel.

Vi har i flere omgange påpeget, at netop påklædningsdukker ikke hører til vores spidskompetence - det lader vi andre om. Eksempelvis Karen Jacobsen fra Aalestrup, som igen med stor gavmildhed har ladet os bruge af hendes samling.

Under opdateringen er vi faldet over en artikel (kilde og datering ukendt) med overskriften 'Christel skaber nye piger'. Her står bl.a., at Christel startede beskedent i et lille reklamebureau, hvor hun tegnede nisser. Vi kunne godt forestille os, at det var på Hans Vedel Larsens tegnestue, som omtalt i artiklen om Aage Dam. Hans huskede i al fald hendes fænomenale evne til at tegne de lange og flotte pigeben, som efterhånden blev hendes varemærke.

Årets julemærketegner

Michael Wettendorff er måske bedre kendt som Miwer. Han illustrerer bl.a. bøgerne om Rasmus Klump, Hansi Hønegal, Hr. Skæg og nyfortolkningerne af Storm P.´s Ping. Nu kan han også skrive julemærkekunstner på visitkortet, og ifølge kunstneren selv er det en udfordring.

- Det er bestemt ikke en enkel sag at skabe et ark Julemærke, der både skal sprede julestemning, der rammer alles hjerter, fungere som enkeltmærker og som helt ark og med en sammenhængende historie. Heldivis kunne jeg trække på min erfaring som illustrator af flere opgavebøger med myldretegninger og labyrinter.

Miwer er ikke blot tegner og illustrator. Han er også forfatter, komponist, musiker og musikproducent. 

Julemærket offentliggøres den 3. november. Læs mere her. Vi glæder os så meget til at vise det her på siden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag en mail, når vi lægger nyheder på Kravlenissernes Side.

Klik her for tilmelding

Artikelarkiv

Tidligere bragte artikler på siden er nu lagt i arkiv, hvor du kan læse eller gen-læse dem. Klik her.