Velkommen til Kravlenissernes Side

Formålet med denne side om kravlenisser og deres tegnere er først og fremmest at fremskaffe mere viden om såvel nisser som tegnere. Samtidig vil vi gerne dele kendskabet til emnet med andre. Du er havnet på forsiden, som hele tiden skifter udtryk og inviterer dig nærmere.

Gavmild grafiker giver juleglæden væk

Tea Tougaard er uddannet grafiker.

 

Kravlenisserne nedenfor er de første, hun nogensinde har designet og først efter mange timers arbejde kunne hun selv se, hvor gode de var.

 

Kravlenisserne var "lidt et forsøg" til brug for hendes salgs- og inspirationsside til julegaveindkøb (se link nedenfor) og de kom til at bane vejen for mange flere juledesigns, som løbende bliver uploadet på siden.

 

Alle designs på Teas hjemmeside er til gratis download! Med hendes egne ord er bevæggrunden: " at skabe den gode julestemning" og "fordi jeg ved, julen er dyr nok for de fleste i forvejen. For mig er det en befriende måde at få lov at bruge mine grafiske evner på".

 

Tak til Tea - og tjek så lige hendes fine side www.julegavertilalle.dk.

Kravlenisseforlaget


Dyveke Sijm elsker kravlenisser.

Ikke bare de gamle, som hun har samlet på gennem mange år, men også nye. Hun har derfor oprettet Kravlenisseforlaget, hvor hun med eneret og i mikrooplæg sælger kravle-nisser, der er tegnet af dygtige amatører og professionelle kunstnere.

- Jeg har ikke noget imod Brammings nisser, fortæller Dyveke, men jeg vil gerne støtte op om, at genren udvikles og at der fortsat trykkes nye, originale kravlenisseark.

Hun håber med tiden at kunne tiltrække flere kunstnere og planlægger også at tilbyde pri-vattryk. Det kunne være til forældre, der vil have podernes egne tegnede kravlenisser givet en professionel finish, så de f.eks. kan foræres væk til familie og venner.

Dyveke Sijm har endvidere bogen "Julefnat - en lille bog om kravlenisser" undervejs.

Dyveke Sijm bor i Holbæk og arbejder til dagligt i Slots- og Kulturstyrelsen.
Tag et kig på 

www.kravlenisseforlaget.dk.

Ely Gross


Hun sagde nej tak til Walt Disney, da han til-bød hende et job. Og kunstneren Henry Heerup fik samme svar, da han spurgte, om hun ville gifte sig med ham.

Ely Gross blev uddannet fra Kunsthåndvær-kerskolen i København allerede som 17-årig og er måske én af de allermest alsidige kunstnere på Kravlenissernes Side.

Takket være barnebarnet Eva Gross har vi fået et unikt indblik i farmoderens kreative univers. Også den private del. Tag og få et kig med her.

Nedenfor et galleri med en lille håndfuld af Ely Gross´ julekort.

Mærkedage resten af 2016

Vilhelm Hansen
Død 3. december 1992

Knud Valdemar Riberholt
Født 5. december 1904

Iben Clante
Død 21. december 1985

Hans Qvist
Født 22. december 1922

Ingeborg Strange
Død 25. december 1985

Ely Gros
Død 31. december 2011

Det varer ikke længe, før julekassen skal findes frem fra skabet, skunken eller loftet. Og ligesom stjernen skal placeres øverst på juletræet og kalenderlyset har sin egen stage, har kravlenisserne måske også hver især deres bestemte placering fra år til år.

Hvor og hvordan placerer I
jeres kravlenisser?

Send foto/s og et par
fortællende linjer sammen
med navn og hjemby.

Vores mailadresse er:
finn@kravlenissernes-side.com

Vi glæder os til at høre fra jer
og publicerer jeres billeder og historier løbende.

Se de første fortællinger her.

Kærligt kravlenissepar (Sven Vestergaard)

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag en e-mail med nyheder

Klik her, for at tilmelde dig nyhedsbrevet.