Velkommen til Kravlenissernes Side

Formålet med denne side om kravlenisser og deres tegnere er først og fremmest at fremskaffe mere viden om såvel nisser som tegnere. Samtidig vil vi gerne dele kendskabet til emnet med andre. Du er havnet på forsiden, som hele tiden skifter udtryk og inviterer dig nærmere.

Frede Fabek

Han fyldte 90 denne sommer og har været aktiv langt op i årene. Som tegner, illustrator og maler. Som ansat, freelance og selvstændig.

Vi har stykket lidt af hans historie sammen gennem en artikel, som blev bragt i Nordjyske forud for hans 80 års fødselsdag i 2007. Og har desuden med Frede Fabeks velsignelse fået lov til "frit at bruge, hvad I ellers kan 'grave' frem vedrørende min person". Læs her.

Direktørens glade grissebasser

Som en nyhed fra Kravlenisseforlaget præsenterer Dyveke Sijm (aka direktøren) en samling juleklare grise. Hun præsenterer dem således:

'Fru direktøren elsker gris. Især hvis de er af marcipan. Vi har derfor gjort hende lykkelig med et stort ark humørfyldte grissebasser. Så smæklækre, at de faktisk har svært ved at holde trynen fra hinandens bagdel'.

Julen starter i Den Gamle By

Vi er glade for at kunne præsentere en ny fane med titlen 'Den Gamle By'  (link nederst i venstre side)

Kravlenissernes Side besøgte museet lørdag den 25. november og hjembragte en del fotos, hvoraf vi viser et lille udvalg, som en smagsprøve på hvad man kan forvente at møde i denne søde juletid.

Den Gamle By huser ud over de mange gamle autentiske bygninger efterhånden en hel bydel anno 1974. Her finder man fuldt møblerede lejligheder, værksteder, adskillige forretninger og såmænd også en jazz-bar. Mere er vist på vej.

Vi er lidt stolte af, at Den Gamle By anvender Kravlenissernes Side som reference, når man kategoriserer museets samling af kravlenisser. End-videre har museet sendt os fotos af adskillige Aage Dams butiksnisser.

Læs her om de mange forskellige aktiviter Den Gamle By byder på frem til jul.

En munter fyr fylder 70

Det var Frederik Bramming, der i 1947 tegnede og opfandt begrebet kravlenisse. Hans første to ark blev trykt i ikke mindre end 80.000 eksemplarer. Gennem tre årtier forblev han tro mod sin tandløse figur med den kvastløse hue og de lidt for store strømpebukser. Som altid var glad, aldrig blev voksen og af udseende mindede ikke så lidt om sin skaber.    

Læs eller genlæs vores artikel om Frederik Vilhelm Bramming her.