Velkommen til Kravlenissernes Side

Formålet med denne side om kravlenisser og deres tegnere er først og fremmest at fremskaffe mere viden om såvel nisser som tegnere. Samtidig vil vi gerne dele kendskabet til emnet med andre.

Rasmus Klumps mor


Under mærkedage resten af året har vi nævnt, at det den 3. december er 24 år siden, Vilhelm Hansen døde. Det er mindst lige så vigtigt at fremhæve, at det den 19. september er 110 år siden, hans hustru Carla blev født. Hun døde den 6. december 2001, 95 år gammel.

Carla var kun 18 år, da hun i 1924 mød-te den 6 år ældre Vilhelm. Han arbejdede som reklametegner i Frederiksborggade og en dag ved fyraftenstid, var hans herrecykel angiveligt blevet viklet ind i en damemodel. Den tilhørte Carla, der som modist arbejdede som hattermagerske i samme ejendom. De blev gift samme år og levede sammen til Vilhelms død i 1992.

Deres samliv blev et solidt arbejdsfællesskab gennem alle 68 år. Umiddelbart efter krigen og frem til 1952 skabte de tegneserien "Fir-lingerne" til Hjemmet og allerede i 1951 kom "Rasmus Klump" til som en stribe i Ber-lingske Tidende. Resten er historie. Læs mere på siden om Vilhelm Hansen.

Carla og Vilhelm Hansen fik ingen børn selv, men adopterede pigen Uni. Hun døde barn-løs 5 år efter sin adoptivfars bortgang.

Kilde og foto: Artikel af Ulla Iversen i Hjemmet 46/2015

Lidt nyt om Aage Dam


Takket være Hans Bendix Pedersen har vi kunnet føje et par detaljer til artiklen om Aage Dam. Deres fædre var fætre og han fortæller, at Aages far blev gift for 2. gang i 1948 med Lilly Marie Jensine Christensen. Vi er desuden blevet forsynet med et lille (bog-staveligt talt) foto af den uniformerede Marius Nielsen Dam, som var medlem af brand-korpset i St. Heddinge. Hans Bendix Peder-sen fortæller også, at de to fætre af udse-ende lignede hinanden og at hans egen far også var dygtig til at tegne. Han havde bl.a. gået på Statens Tegnekursus men brugte sine evner som tømrermester.

Rasmus Klump Prisen


I 1998 indstiftede Carla Hansen "Rasmus Klump Prisen" og da figuren kunne runde de 50 år i 2001, sagde hun følgende:
"Kære søn. Du har gennem alle 50 år givet både mig og din desværre nu afdøde far, Vilhelm, så mange glæder og oplevelser, at det ikke kan beskrives. Uden dig tror jeg ikke, mit liv havde været så rigt og mangfoldigt, som det trods alt har været. Tak for det, kære Klump".

Mærkedage resten af 2016

Ely Gros
Født 24. september 1919
Død 31. december 2011

Eva Maria
Født 26. oktober 1919

Frederik Vilhelm Bramming
Født 23. oktober 1911

Iben Clante
Død 21. december 1985

Ingeborg Strange
Død 25. december 1985

Knud Valdemar Riberholt
Født 5. december 1904

Påls
Født 17. september 1918

Rich. M.
Født 11. september 1915

Svend Aage Kaslov
Død 27. september 1987

Vilhelm Hansen
3. december 1992

Hans Qvist
Født 22. december 1922
Død 14. november 1983

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag en e-mail med nyheder

Klik her, for at tilmelde dig nyhedsbrevet

Axe Djervad


Hun blev født i 1923 i Frue Sogn i Århus, som datter af Elna Marie og Michael Djervad. Michael hed oprindelig Mikkelsen, men ændrede i 1918 navnet til Djervad efter en uenighed med sin familie.

Den farverige historie om den smukke og ta-lentfulde Axe var aldrig blevet til uden hen-des datter Allis´ medvirken. 

Allis Pakki Chipps-Sawyer er canadisk india-ner og bosiddende i reservatet Beecher Bay på Vancouver Island i British Columbia, Ca-nada. Her lever hun dør om dør med datter og børnebørn, som også er indianere i First Nation.

Hun har adskillige universitetsgrader, bl.a. i indianske dialekter og så er hun (som sin mor) begavet med et stort kunstnerisk talent. 

Læs hele historien om Axe (og Allis) her.

Nedenfor et af Axe´s private julekort, venligt stillet til rådighed af Allis.