Velkommen til Kravlenissernes Side

Formålet med denne side om kravlenisser og deres tegnere er først og fremmest at fremskaffe mere viden om såvel nisser som tegnere. Samtidig vil vi gerne dele kendskabet til emnet med andre. Du er havnet på forsiden, som hele tiden skifter udtryk og inviterer dig nærmere.

Henny Iversen Special

Henny Iversen var, så vidt vi husker, den første tegner, vi var i kontakt med, da Kravlenissernes Side var i sin vorden. Henny kvitterede med at sende os en meget stor pakke med et udvalg af hendes arbejder.

Det er en gestus, der har gentaget sig adskillige gange gennem åre-ne, og som vi er og har været meget taknemmelige for.

Henny var da også et naturligt valg, da vi bad fem at de bedste krav-lenissetegnere om at tegne et nyt ark i forbindelse med sidens 10 års jubilæum i 2019. Svaret kom hurtigt og var positivt.

Lige før julen 2019 fik vi endnu en engang en stor pakke tilsendt fra Henny Design i Præstø. Sammen med kataloget for 2019-2020 fik vi foræret ikke færre end 14 ark med kravlenisser, engle og påklæd-ningsdukker. Se disse herligheder og mange andre fine produkter fra Hennys hånd her.

For samlere og elskere af gammel julepynt

Tjek dette spændende arrangement ud her.

 

Kravlenisse-ark sælges

Kravlenissernes Side kunne i efteråret 2019 fejre 10 års jubilæum. Det markerede vi ved at føje nogle helt nytegnede ark til kravlenisse-universet.

Fem af de bedste tegnere, som igennem årene har tegnet adskillige kravlenisser, har beriget os med hver et jubilæumsark. Arkene fra Steen Andersen, Susanna Hartmann, Birgit Helen, Henny Iversen og Julius kan du få et kig på her, hvor der også er oplysninger om pris og porto. 

Ploufmann

Hans fulde navn var Jørgen Ploufmann Olsen, og han kunne den 2. februar være fyldt 95 år. Han døde tilbage i 2001.

Før computerne kom til, blev alt tegnet i hånden. Ploufmann var en af de første til at benytte sig af airbrush-teknikken, som gav hans kravlenisser og julekalendere (samt påklædningsdukker) den karakteristiske streg med de changerende farver.

Se de mange billeder af hans produktion og læs/genlæs artiklen om Ploufmann her.

De gratis julekalendere fra dengang ...

Klik ind på denne lille artikel, som er noget anderledes end alt andet, du finder på Kravlenissernes Side. Alle de viste billeder er nemlig ikke tegnet af kravlenissetegnere, men af forskellige for os ukendte tegnere.

Det drejer sig om de små reklamekalendere, som mange sikkert husker fra barndommens dage i 50’erne og 60’erne, hvor mange butikker og erhvervsdrivende delte de gratis julekalendere ud med deres firmanavn påtrykt eller blot påstemplet.


PS Du finder adskillige reklamekalendere (og andre julekalendere) rundt omkring i de forskellige gallerier på Kravlenissernes Sider. Fx Påls, Iben Clante, Ploufmann og Dorte Kortzau.

Mand med perleørering - og mange andre talenter

'Det er fremdeles vigtigt baade at smile, at komme i godt lune og at taenke, naar man betragter god kunst' (citat en vis Laust Svekke anno 1902). Og kan man andet, når man betragter Ole Fick ved lærredet, hvor han lægger sidste penselstrøg på (selv)portrættet 'Mand med perleørering'.

Han er ikke blot selvskreven som bestyrelsesmedlem omkring den nye billedkunstretning, HUMORISMEN. Måske er citatet i det hele taget meget rammende og rummende kunstneren Ole Fick.

Hans CV er ikke bare langt, det er også bredt.

Han er tegner, illustrator og maler.  Han er komponist. Han er rock-guitarist og sanger. Han er komiker. Han er skuespiller, indlæser og speaker. Med meget mere og stadig aktiv.

Men hvad har det så med kravlenisser at gøre, kan du spørge?

Læs videre her!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag en mail, når vi lægger nyheder på Kravlenissernes Side.

Klik her for tilmelding