Velkommen til Kravlenissernes Side

Formålet med denne side om kravlenisser og deres tegnere er først og fremmest at fremskaffe mere viden om såvel nisser som tegnere. Samtidig vil vi gerne dele kendskabet til emnet med andre. Du er havnet på forsiden, som hele tiden skifter udtryk og inviterer dig nærmere.

Sven Vestergaard


Sven Vestergaard  kom i lære på Royal Co-penhagen i overglasuren som 16-årig. Efter endt uddannelse arbejdede han en halv snes år i reklamebranchen, men vendte derefter tilbage til porcelænet.   

Fra 1986 tegnede han regelmæssigt årets ju-leplatte. Faktisk har han med en produktion på 31 styk tegnet flere end nogen anden. Til gengæld har han kun tegnet 2 ark kravlenis-ser! De kom til i 1991, hvor han arbejdede freelance. Det har han gjort i de sidste 25 år og han er stadig aktiv. Gå videre til artiklen om Sven Vestergaard her

Karen fra Aalestrup

Hun er påklædningsdukkesamler og "alt det andet" er bare ligesom kommet til efterhån-den. Kravlenisser og julekalendere. Uroer. Richs og Danmarks Album. Glansbilleder. Indbydelseskort. Eventyrbøger. Gamle spil og gammelt legetøj. Julebøger og -hæfter. Nisseremser. Gamle skolebøger. Postkort. Servietter. Æsker og nips.

Læs historien om Karen Jakobsen fra Aalestrup, hendes samling og hvordan den blev til lige her.

Artikelarkiv

Tidligere bragte artikler på siden er nu lagt i arkiv, hvor du kan læse eller gen-læse dem. Klik her.

Karen Hestbech


Karen er født og opvokset i Ho og bor stadig i Blåvandsområdet. Hun har arbejdet 40 år i reklamebranchen og var den ældste decide-rede tegner på noget bureau i Esbjerg og omegn, da hun stoppede i 2007. I løbet af karrieren har hun tegnet et enkelt kravlenis-seark og i den anledning skal hun være så velkommen her på siden.

I dag er det arbejdet med maleriet, der op-tager hende. Følg linket til Karens Galleri i artiklen, som kan læses her.

Kom med i vores vintagenøgle


Vintage betyder "noget ældre af god kvalitet" og Kravlenissernes Side vil gerne opbygge en vintagenøgle med links til de mange gode vintagebutikker, der findes både fysisk og online landet rundt.

Hvis du har lyst til at være med som forhand-ler, er du velkommen til at kontakte os. Vi for-udsætter, at du har et CVR-nummer, er med på en omtale af din virksomhed og (naturlig-vis) blandt andet sælger juleting. Disse må gerne være af pap og papir, men det er ikke i sig selv afgørende.

Kontakt os meget gerne for flere informati-oner på finn@kravlenissernes-side.com.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag en mail, når vi lægger nyheder på Kravlenissernes Side.

Klik her for tilmelding

Steen Andersen


Han blev født med en blyant i hånden, sagde hans forældre. I år bliver han folkepensionist og har ikke tænkt sig at lægge tegneriet til si-de. Han har altid været vild med kravlenisser og gennem sit virke i reklamebranchen har han haft mulighed for at tegne adskillige af slagsen. Læs mere her.