Velkommen til Kravlenissernes Side

Formålet med denne side om kravlenisser og deres tegnere er først og fremmest at fremskaffe mere viden om såvel nisser som tegnere. Samtidig vil vi gerne dele kendskabet til emnet med andre. Du er havnet på forsiden, som hele tiden skifter udtryk og inviterer dig nærmere.

Årets Julemærke 2017 - Jul i den Gamle Nissegård

I dag kunne H.K.H. Kronprinsessen sammen med kunstneren Michael Wettendorff (Miwer) afsløre årets julemærke. Et herligt myldrebillede fra 'Jul i den Gamle Nissegård'. Julemærket kan fås som det klassiske ark med 50 mærker, med 5 udvalgte mega-mærker og som julekort

En munter fyr fylder 70

Det var Frederik Bramming, der i 1947 tegnede og opfandt begrebet kravlenisse. Hans første to ark blev trykt i ikke mindre end 80.000 eksemplarer. Gennem tre årtier forblev han tro mod sin tandløse figur med den kvastløse hue og de lidt for store strømpebukser. Som altid var glad, aldrig blev voksen og af udseende mindede ikke så lidt om sin skaber.    

Læs eller genlæs vores artikel om Frederik Vilhelm Bramming her.

Meget mere Christel

Der er fyldt godt op i depoterne med Christel-effekter. Postkort, reklameillustrationer og ikke mindst påklædnings-dukker. Og der er også føjet et par nye detaljer til artiklen om Christel.

Vi har i flere omgange påpeget, at netop påklædningsdukker ikke hører til vores spidskompetence - det lader vi andre om. Eksempelvis Karen Jacobsen fra Aalestrup, som igen med stor gavmildhed har ladet os bruge af hendes samling.

Under opdateringen er vi faldet over en artikel (kilde og datering ukendt) med overskriften 'Christel skaber nye piger'. Her står bl.a., at Christel startede beskedent i et lille reklamebureau, hvor hun tegnede nisser. Vi kunne godt forestille os, at det var på Hans Vedel Larsens tegnestue, som omtalt i artiklen om Aage Dam. Hans huskede i al fald hendes fænomenale evne til at tegne de lange og flotte pigeben, som efterhånden blev hendes varemærke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag en mail, når vi lægger nyheder på Kravlenissernes Side.

Klik her for tilmelding