Dragør Revyerne

Den første Dragør Revy blev spillet tilbage i 1925, da Dragør Boldklub skulle skaffe midler til en idrætspark. En af Dragørs prominente borgere, redaktør Kaj Holbech, samlede byens vittige hoveder for at lave en revy, der kunne give penge i kassen. Det lykkedes til fulde, og det blev til hele 3 revyer i det år.

Den semi-professionelle revy har således eksisteret i rigtig mange år og er en fast og uundværlig tradition i byen. Revyen har ændret form et par gange siden 1925, men der opsættes en stor revy hvert forår af ca. to timers varighed tilsat 4-6 skuespillere og en pianist. Indholdet går på sjov og satire om det lokale i Dragør og om Dragørs politiske liv blandet med aktuelle emner fra hele Danmark og resten af verden. Det hele drives af frivillige kræfter - om ikke fra Dragør, så fra hele Amager.

Aage Dam fungerede i to sæsoner som dekorations-/scenemester. Det sker nærmere bestemt i 1974 og 1975. 

KO-kommissionen i Aage Dams barmiljø

Lis Helsfeldt og Willi Palm Hansen synger i Dragørs gader

John Brun Overgaard er krøbet til køjs i Aage Dams smukke dekoration

I 1975 fejrer revyen 50 års jubilæum og afviklede en "Jubi-revy". Igen med Gotha Andersen som instruktør. Dette år tegner Aage Dam motiv til en platte og foruden kulisserne er han sammen med Kimette og Willi Palm Hansen med til at skabe scenekostumerne.

I de lokale aviser kan man dét år læse følgende om hans medvirken ved revyen:

"Den lokale tegner og kunstner, Aage Dam, der gjorde sidste års revy til en ekstra nydelse med sine farverige og elegante kulisser og kostumer, er også med fra starten. Det er Aage Dam, der med sin iderige, kunstneriske sans maler og formgiver revyens kulisser og kostumer".

Dodd Dalsgaard i Dragørs bybillede

Willi Palm Hansen som sheriffen foran én af Dragørs markante bygninger

Dragør Revyen spiller som ovenfor nævnt stadig og vi har undret os lidt over det faktum, at Aage Dam kun medvirkede i to sæsoner. Dels på baggrund af den åbenbare succes, han var og fik. Og også i betragtning af, at skuespillere, tekstforfattere og scenefolk m.fl. går igen år efter år efter år. Måske har det været for tidskrævende for ham – måske har det ikke kunnet betale sig, bogstaveligt talt.

Julius Exners berømte maleri "Besøget hos Bedstefader"
omsat til en revy-version af Aage Dam

Program 1974 i Aage Dams streg

- og tilsvarende fra revyen året efter!

Alle billeder fra Dragør Revyen
er venligt stillet til rådighed  af Dragør Lokalhistorisk Arkiv
Tak til Henning Sørensen!

Tryk her eller på pil øverst til venstre
for at komme tilbage til fortællingen!