Edita (Edit Andersen)

Edita (Edit Andersen) er et ubeskrevet blad for Kravlenissernes Side.

Vi har brugt mange timer på at lede efter hende, men har ikke fået noget som helst ud af det. Hvordan finder man lige en kvinde med efternavnet Andersen, som man ikke ved hvor eller hvornår er født? Der skal lige et par fakta til at researche ud fra og så er det såmænd et hestearbejde alligevel.

Hvad vi ved er, at hun signerede nogle af sine tegninger med såvel Edita og Edit A. som Edit Andersen og måske endda Edith Andersen. Hun kan have giftet sig til Andersen og altså være døbt noget helt andet. Og så ved vi, at hun har tegnet modetegninger for Mønster-tidende tidligt som 1937 og i Flittige Hænder i 1946. 

Det er vores håb, at et familiemedlem eller andre, som har kendt eller kendt til hende, falder over denne side og har lyst til fortælle hendes historie og bidrage med et foto af kunstneren.

Editas kravlenisser er sandsynligvis fra sidst i 40'erne og dermed blander hun sig med de tidlige tegnere af slagsen. Hun har tegnet mindst to ark. Vi kan desuden vise tre julekort, hvoraf man kan se, at det ene er stemplet i 1947.