En drøm af et dukkehus

I 1977 byggede Ely Gross dette helt enestående dukkehus til barne-barnet Eva. Og det er Eva, der gavmildt har leveret hele fotodoku-mentationen specielt til Kravlenissernes Side.  

Selve bygningen er i sig selv fantastisk designet med bindingsværk, "stråtag" og småsprossede vinduer. Og når man går på opdagelse i husets rum, bliver man simpelthen gang på gang bjergtaget af de utallige små, fine og overraskende detaljer. 

Ely Gross har lagt ledninger og etableret stikkontakter, så der var lys i hele huset - og Eva fortæller, at det fungerer den dag i dag. Det er også Ely, der har vævet de små fine tæpper. Farfar Tage er mesteren bag det lille dukketeater og adskillige malerier, som måler helt ned til 6x5 cm. Henry Heerup er også repræsenteret med et par billeder. 

Et kig ind på førstesalen, som rummer stue med alkove.

Her findes et af farfar Tages malerier og hans smukkeste lille mini-dukketeater samt Elys tæppe på gulvet.

Når man åbner venstre dør i dukkehuset, ser man nogle af farfar Tages malerier (til venstre og højre) samt i midten to kunstværker af KEJ. Længere fremme i galleriet ser man malerier af Henry Heerup og Mille H.

Der er så mange flotte detaljer i interiøret at hæfte sig ved, men læg især mærke til dobbeltfotografiet af Evas forældre på det smukke lille intarsia-bord i forgrunden. Hvert foto måler 8x13 mm!

Også i køkkenet kan man lade øjnene vandre og fantasien få frit spil.

Gammeldags brødmaskine, brændekomfur, tallerkenrække, saltkar, kødhakker, kobbertøj, slagbænk, tæppebanker, krydderihylde, petro-leumslampe. Og en lille nisse!