Et godt år for kravlenisserne

Kravlenissernes side blev etableret den 15. april 2011 og jeg vil gerne sige tak til alle jer, som har kigget indenfor, er kommet med kommentarer, har stillet mig spørgsmål og/eller har forsynet mig med nye oplysninger. I har alle i høj grad medvirket til at holde liv på siden.

Ud over den løbende opbygning og vedligeholdelse har der for mig personligt været et par højdepunkter i løbet af året.

 • Rigtig mange kravlenisser er tegnet af ”ukendte” tegnere. Når man er så heldig at kunne få sat navn (og endda ansigt) på en af disse unavngivne, er det selvsagt en stor glæde for en samler. Det var netop tilfældet, da jeg ved hjælp af en enkelt kravlenisse med signatur fandt frem til Adrian Sørensen. Han er noget så fornemt som Danmarks ældste og nulevende Disney-tegner.
   
 • Jeg har haft kontakt med adskillige tegnere og kunstnere i 2011. De har velvilligt og med stor tålmodighed svaret på mine mange spørgsmål og gavmildt foræret mig materiale, fotografier og nye informationer. Tusinde tak for det!
   
 • Vi fik bundet en sløjfe på historien om tegneren Aage Dam og det føltes godt at få den lagt ud på siden. Det var medvirkende til, at Lokalarkivet Dragør tog initiativ til en udstilling af Aage Dams kravlenisser i Dragør Museums småsprossede vinduer og i aktivitetshuset Wiedergården samme sted i julemåneden.
   
 • Eksponeringen af Aage Dam i Dragør førte til en henvendelse fra Amager Bladet, som har bragt en fin lille artikel om deres lokale tegner. Thisted Dagblad har henvendt sig for en fortælling om kravlenissen – den bliver bragt lige inden jul.
   
 • Frederik Brammings 100 års fødselsdag har sat sit præg på julen i år. Julemærket, gavepapir, til og fra kort m.m.m. Også på kravlenissernes side har kunnet mærkes. Dels afspejlet i antal klik – dels i form af mange spørgsmål og henvendelser om Bramming.


Jo, det har minsandten været et godt år for kravlenisserne!

Glædelig jul!

Udstilling af Aage Dams kravlenisser m.m. på Wiedergården

Aage Dams kravlenisser i Dragør Museums vinduer

I galleriet ovenfor kan ses:
artikel fra Amager Bladet v/Hanne Bjørton af 20/12-11
artikel fra Thisted Bladet v/Poul Erik Tarp af 22/12-11