Henny Iversen

Henny fastholder Iversen som sit kunstnernavn, selvom hun også hedder Agnethe og er gift Olsen. Hun startede sit arbejdsliv på Den Kongelige Porcelænsfabrik og uddannede sig siden hos billedhuggeren Harald Isenstein.

Henny tilhører den seneste generation af kravlenissetegnere og hendes nisser er tegnet fra sidst i 1990'erne og fremefter. De er meget veltegnede og forestiller små og nuttede børn.

Hun har fortalt mig, at det første ark hun tegnede var for Dansk Hjælpemiddelinstitut og at hun ikke er alt for stolt over dem. Tag et kig under kravlenisser.

Hennys nisser er udgivet af forskellige ugeblade, men også som almindelige klippeark. Victorias Palace har udgivet tre af hendes kravlenisseark samt en serie postkort. Desuden har hun på eget forlag udgivet flere ark kravlenisser, påklædningsdukker og postkort. Og mon ikke de fleste ville blive glade for at få et af dem til jul? Flotte folde-ud-kort med nisser og engle i postkassen med en personlig julehilsen i stedet for en blinkende amerikansk Santa Claus på Facebook.

Henny har udgivet hobbybøger og pixier med påklædningsdukker og mange af hendes produkter er trykt i diverse ugeblade. Det være sig som juletillæg, plakater, astrologi- og påsketegninger eller som illustrationer til andre kommercielle indlæg.

Hun har også prøvet kræfter med malerkunsten. Hendes malerier har været udstillet og solgt på adskillige biblioteker og ved det årlige julemarked i "Brøndsalen" i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have på Frederiksberg har hun udstillet juleting.

Henny Iversen har været selvstændig siden 1990 og fra 2004 samar-bejdet med Royal Copenhagen og bl.a skabt "Snemandsserien", se foto t.h. En serie porcelænsfigurer,  som udkom med én familie én gang årligt over en 6-års periode. Et par platter med snemandsmotivet fulgte i kølvandet på de første udgivelser. I samme periode udgav Royal Copenhagen tre platter med temaet "Børnenes Dag".

Senest har Henny (også for Royal Copenhagen) designet en serie over temaet "De fire årstider": fire kvindefigurer, fire små englefigurer, fire babyfigurer samt fire små børnefigurer med kæledyr.

Hun har i flere år samarbejdet med COOP, til hvem hun designer forskellige juleserier. Et samarbejde, der stadig består. I 2011 var temaet en gårdnissefamilie, deres bolig, dyr og børn. Desuden har hun også designet juleting for DSI (Dansk Supermarked Industri) såsom julenisser, kalenderlys, juletræstæpper, duge, servietter, dæk-keservietter og godteposer.

Kravlenissernes Side takker for gavmildhed med hensyn materiale og informationer og henviser interesserede til at erfare mere om Henny Iversen og hendes produktion på http://www.hennydesign.dk/.

Henny og ægtefællen Sven-Erik  driver butikken "Papir & Nostalgi" på Stockholmsgade 35 i København.
Her kan man bl.a købe påklædningsdukker og alt der har med dukketeater at gøre. Butikken holder åbent på visse dage og tidspunkter eller efter aftale.