Iben Clante (1911 - 1985)

Iben Clante har en stor produktion bag sig, og hun var (som mange af sine kolleger i kravlenisseverdenen) oprindeligt uddannet som rekla-metegner. I Iben Clantes tilfælde hos Bergenholz i København.

Hendes mange påklædningsdukkeark er meget populære blandt sam-lere af slagsen Hun har desuden illustreret over hundrede børne-bøger, og i mange udgaver af det gamle årshæfte "Julegaven" fra 1950'erne har hun tegnet forsiden og illustreret meget af indholdet, fx historier og sange. Der findes også adskillige julesanghæfter, dekoreret med hendes illustrationer.

Hendes motiver findes også på j
ulekort, postkort, fødselsdagsinvita-tioner, nisseremser og så videre. Og så har hun tegnet julekalendere - de almindelige såvel som de mere spektakulære af slagsen. Se nogle af dem i galleriet nedenfor.

Iben Clante har været meget aktiv,  når der drejer sig om kravle - og dekorationsnisser. Hendes nisser er ikke nisser i oprindelig forstand, men små søde børn i nissestørrelse og med tilsvarende huer. Hendes nisser var meget udbredte i 1960'erne, men hun har tegnet dem både før og efter den periode.

Hun var gift med keramikeren Henry Clante og mor til Tine og Mads "med fregner på næsen og glimt i øjnene", som man kunne læse det under rubrikken 'Yngste generation' i Alt for Damerne fra 1953.