Jan Toftlunds 'Velkommen'

Jan Toftlund skrev og sang sange med et stærkt socialt engagement, og denne LP er et  godt vidnesbyrd om hans – desværre altfor korte - virke.

Han døde i 1990, kun 40 år gammel.

De fleste sange  på pladen er skrevet af Toftlund selv, og nogle skrev han blandt andet sammen med Lasse Helner og Erik Grip.

Den musikalske bund består – hvis man kigger godt efter på de mange fotos på LP´ens bagside - i grund og bund af Lasse Helners band, The Baronets. De blev oprindeligt dannet i 1964, men efter flere pladesucceser desværre ret hurtigt opløst. Bandet blev gendannet i 1975 og som sådan back-up for Jan Toftlund på denne plade.

Gruppen bestod af

  • Ole Fick (el-og akk guitar)
  • Lasse Helner (akk-guitar)
  • Frank Lauridsen (tangenter m.m) (1948-2016)
  • Jens Elbøl (bas)
  • Carsten Smedegaard (trommer) (1946-2016)
  • Desuden medvirkede så prominente navne som Holger Laumann, Anne Linnet, Erik Grip og Mathilde Bono.

I 1976 valgte Lasse Helner at træde ud af The Baronets for at pleje en solokarriere og ikke mindst makkerskabet med netop Mathilde Bono. And the rest is history.

LP’en indeholder den fine sang 'Hilsen fra Sverige' af Lasse Helner og  Jan Toftlund. Lasse genindspillede sangen med Mathilde i 1981.

Ifølge Lasse var det den første sang, han skrev sammen med Toftlund. Det fremgår af hæftet, der følger med Lasse og Mathildes flotte CD/DVD-sæt 'Alle de bedste' fra år 2010. DVD’en er en koncertoptagelse fra Magasinet i Odense. En flot koncert, hvor bl.a Poul Dissing og Peter Thorup medvirker. Og hvem finder vi på el-guitar i bandet? Ole Fick - naturligvis!

Jan Toftlund (Wikipedia)