Karen Hestbech (1948)

Karen Hestbech er født og opvokset i Ho, en lille landsby nær Blå-vand, som er Danmarks vestligste punkt. Karen bor i dag i Blåvand sammen med sin mand, strandfoged Jørgen Hestbech. Sammen har de to børn og fem børnebørn.

Hun kommer fra et husmandssted, hvor hun var den yngste af en børneflok på 6. Hendes far var skovarbejder og hendes mor passede hjemmet, bortset fra et tidspunkt hvor hun gjorde rent på skolen. Og om skolen fortæller Karen:

- Vi var 3 elever på mit klassetrin, to drenge og mig. Der var to klasse-lokaler: lille skole, hvor man gik fra 1. til 4. klasse og og store skole, hvor man gik fra 5. til 7. klasse. Jeg legede meget med lærerens datter, som var et år yngre end mig og vi legede tit med drengene. Det foregik altid i naturen. Ved fjorden, ved grøftekanter. Vi klatrede i træer og stjal blommer fra præstens have.

Det var nu ikke leg det hele.

- Ofte var jeg ovre på nabogården, hvor jeg var med ude på marken for at hente roer eller i engen for at køre hø hjem. Jeg husker ikke, at jeg legede med legetøj, men jeg tegnede, så snart jeg kunne se mit snit til det. Husker, at jeg tegnede påklædningsdukker og tøj til dem.

Efter konfirmationen kom Karen i realen og fik der en formningslærer, som opmuntrede hende til at gøre mere ved tegneriet. Samtidig begyndte hun at male lidt.

Karen Hestbech åbnede
sit galleri i 2014.

Hun maler gerne naturalis-tisk og er inspireret af den smukke og til tider barske natur i området ved Blå-vand. Indimellem maler hun også abstrakt, hvor det er det spontane og farver-ne, der er det primære. Derudover laver hun "skrot art", som er skabt af bl.a. genbrugsmaterialer, rav, metaller og smykkedele.

Det sker, at Karen laver bestillingsopgaver, f.eks. portrætter af mennesker, dyr eller natur. Hun har udstillet flere steder, blandt andet malerier med bunkermotiver i bunkeren Tirpitz-stillingen i Blåvand.

Man er velkommen til at ringe eller maile, hvis man er interesseret i et af Karens værker eller har lyst til at besøge hendes atelier.

Karen Hestbech
Tane Hedevej 42
6857 Blåvand

Tlf. 5197 0994
karenhestbech@hotmail.com

Se de fantastiske malerier i Karens Galleri

Alt materiale er venligt tilsendt os af Karen Hestbech/Februar 2017

Med realeksamen vel overstået var Karen ivrig efter at bruge sine evner i arbejdslivet - og hun var heldig. I 1967 fik hun en læreplads i Esbjerg hos -cobs Reklamebureau. Den kreative indehaver, Bent Jacobsen, opfandt blandt andet magnetreklameskiltene til biler.

Bureauet havde i starten til huse i en almindelig villa. I forbindelse med virksomhedens 10 års jubilæum gav chefen lagkager til hele gaden. Se billedet i galleriet ovenfor, hvor man først ser et foto af eleven Karen.

- Fra 1967 til 2007 har jeg arbejdet som tegner/grafiker på flere reklamebureauer, fortæller Karen. Da jeg stoppede, var jeg nok den ældste tegner på et bureau i Esbjerg og omegn. Der var jo ikke rigtig nogen, der lavede illustrationer mere. Alt var computergrafik. Til gengæld var jeg så heldig at få illustrationopgaven, hvis der kom én.


Nu skal man ikke forledes til at tro, at Karen helst så, at alt var "som i gamle dage".

- Jeg elskede selv computerens komme, siger hun. Alt blev nemmere og hurtigere. Det har i det hele taget været utroligt spændende at være med i den rivende udvikling, fra at alt var håndtegnet og skulle gennem mange processer, før man sad med det færdige tryk. Og så til nu, hvor jeg på computeren selv kan lave en tryksag på 60 sider med fotos og alt andet helt klar til trykkeriet.

I dag er Karen optaget af maleriet og vi opfordrer stærkt til at klikke på linket til de smukke billeder i Karens Galleri.