Kravlenisser

Ti nisser, som udgør et af Vilhelm Hansens klassiske ark fra 50´erne.
Udgivet på forlaget IF. Arket er genoptrykt flere gange.

Igen ti nisser som udgør et ark og også fra 50´erne.
Udgivet på forlaget IF. Arket er genoptrykt flere gange.

Syv nisser som udgør et ark. Her er tegnemåden en smule anderledes end på de to foregående ark. Jeg tror, dette ark er nogle år yngre.

Seks af nisserne fra arket er solgt som udstansede i en pose "på tre sprog": Kravlenisser, Pixies for dekoration, Heinzelmännchen für dekoration.

De næste to billeder er uddrag af et usædvanligt Vilhelm Hansen ark. På arket figurerer kun to kravlenisser (og en lille mus). Nisserne stammer fra arket nævnt ovenfor og er trykt på begge sider samt i overstørrelse, ca. 26 cm.

Seks nisser, som udgør et ark. Det er lidt at svært at datere arket, men mit bud vil være sidst i 70´erne. Jeg har et eksemplar, som er trykt i 1986, men der må være tale om et genoptryk. 

Seks nisser fra et ark, hvor tegnestilen er mage til det ovenfor viste. Også det er genoptrykt i 1986, men jeg formoder, at det er trykt første gang i 70´erne.

De seks nisser udgør et komplet ark.

Et mix og udpluk af de to foregående ark var vedlagt Familie Journalen i 1982.

Et gratis ark fra Hjemmets julenummer i 2015. Arket består af kendte Wilhelm Hansen tegninger, som her er forsynet med små flapper. Nisserne er ret små.