Kravlenisser

På bagsiden af den første slidte nisse, har en venlig sjæl skrevet "Julen 1951". Det åbner mulighed for, at nisserne er fra sidst i 40´erne.

Med lidt god vilje kan man udlede af den amputerede tekst på bagsiden af den sidste nisse, at en kiosk (måske) på Vesterbrogade 5 i København har fået trykt en reklamehilsen på bagsiden af arket.

Jeg regner med, at de viste nisser er fra samme ark, uden dog at være helt sikker. Sikkert er det dog, at flere af dem findes i to størrelser.

Desuden er de to sidst viste nisser farvelagt på en anden måde end de øvrige. Arket kunne således være udgivet i tre forskellige tryk.

16 kravlenisser, som jeg ikke med sikkerhed kan inddele i ark.

7 musikalske kravlenisser som jeg regner med stammer fra samme ark. Det er dog ikke sikkert. Der mangler sandsynligvis et par medlemmer eller tre.

Ti små kravlenisser fra et ark med titlen "Klatrenisser". De seks første er genoptryk og lidt mindre end de tre sidste, som er fra 1950'erne.

Nisserne findes også i "almindelig" kravlenissestørrelse.

Det viste ark er et genoptryk fra Pobra.

Syv nisser, som jeg er ret sikker på stammer fra samme ark.

Elleve kravlenisser plus en lille mus, som sandsynligvis udgør et komplet ark.

Tretten nisser, tegnet i samme stil. Om de er fra ét eller to ark, skal jeg lade være usagt.

To nisser fra samme ark.

13 små kravlenisser (ca. 8 cm) fra et ark, som består af ialt 15 stk. nisser. Endvidere ses 2 nisser fra samme serie trykt i en større udgave. Det er desuden netop de to, der mangler i serien med de små nisser. Arket er desuden udgivet både med og uden firmareklamer.

Det viste ark er et genoptryk fra Pobra.