Ole Fick (1948)

Ole Fick er født 1. november 1948 i Kgs. Lyngby.

Han er - som det vil være de fleste bekendt, og som det fremgår af omtale og links nedenfor - en mand med mange talenter. Oprindeligt blev han uddannet som grafiker/tegner på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst samt på Jørgen Strucks Tegnestue.

Et kig i hans omfangsrige CV leder imidlertid ikke på nogen måde tanken hen på kravlenisser. Da vi henvendte os til ham for at få lov at bruge det ene ark, som vi kender til, indrømmende han da også, at han helt havde glemt det, og at han ikke selv var i besiddelse af et eksemplar. 

Det er vi sådan set heller ikke, da vi blev overbudt på en auktion for et par år siden. Heldigvis har den heldige køber, Dyveke Sijm fra Kravlenisseforlaget, givet os lov til at bruge et foto af arket her på siden.

Tak til Ole Fick selv for venligt at lade os bringe de øvrige fotos af ham selv.

Kravle-Idoler

Ole Ficks 'Kravle-Idoler' (se nedenfor) blev bragt i pop- og musikbladet BØRGE i 1966, samme år som bladet blev grundlagt. Arbejdsanvisningen siger 'Klæb op og klip ud', og det husker Finn i al fald, at han gjorde.

Gennem et par år blev Daimi, Cæsar, Elvis Presley, Ringo Starr, Peter Belli, James Bond, Sir Henry og Ole Fick hængt op i drengeværelset i Viborg, når julen nærmede sig. Bemærk, at Ole Fick på sin ene flap har angivet beatgruppen 'Beethovens', hvor han på det tidspunkt var lead-guitarist.  

Fra pladehylden

Som et eksempel på én af de mange plader, som Ole Fick har medvirket på, har vi valgt en LP fra egen hylde, nemlig Jan Toft-lunds 'Velkommen'. Pladen er indspillet i juli 1975 og giver et godt billede af, hvilke kreative musikere Danmark kunne byde på dengang for snart 45 år si-den. Tjek billederne i galleriet nedenfor og læs mere her.

Som det vil fremgå, er Ole Fick et kunstnerisk menneske med mange udtryksformer. De fleste er helt sikkert stødt på ham et eller andet sted henad vejen. 

Vi kan vel næppe fornærme ham ved at afsløre, at han været lidt kult i vores familie gennem to generationer og godt tre årtier. Først og fremmest er det gennem musikken, vi kender ham, så det er vel på tide, at vi får set ham live.

Det sker til november på Paletten i Viborg, hvor Ole Fick, Wili Jønsson og Alex Riel bakker op om Lasse Helner og Mathilde i deres band.

Billetterne er købt, og vi bringer lige et link til de af jer, som skulle få lyst til også at være med. Klik her!

Uddrag af Oles CV

Plakater, plade-/CD-omslag for den danske rock- og folkscene

Gennem 10 år satirisk tegner i Ekstra Bladet. Tegner idag satire til Svikmøllen.

Har illustreret et væld af børne- og ungdomsbøger.

Rockguitarist og sanger
i Burnin Red Ivanhoe.

Har sideløbende spillet med Beefeaters, Trille, Lasse Helner, Lasse & Mathilde, Erik Grip m.fl.

Komponist og underlægningsmusik til DR - børne og ungdomsfilm

I mere end 20 år Dr. Leo Lummerkrog i 'Monrad & Rislund, Ougaard & Fick'

Skuespiller, indlæser og speaker fx 'Postmand Per', 'Hvorfor uglen i hulen', 'Polle, Palle og Ruth og Scanline-mågerne 'Kaj & Bøje' m.m

Udstiling af malerier fra 2010

I starten af 2013 indtrådt i bestyrelsen omkring den nye kunstretning: Humorisme

8. juni 2019