Sjove streger fra privatsfæren

Gennem årene 1978-1994 (cirka) fangede og forevigede Ely Gross familiens oplevelser med sin humoristiske pen. De gennemgående figurer er hende selv, ægtefællen Tage, barnebarnet Eva, Evas forældre (Benno og Christine Gross) og ikke mindst diverse hunde.  

Der har ikke været kedeligt i Gross-hjemmet, skal man dømme ud fra disse tegninger, der er originaler, som ikke tidligere har været offent-liggjort. Takket være barnebarnet Eva har vi mulighed for at dele dem med alle interesserede på Kravlenissernes Side.

I det første galleri kredser temaerne om det at blive gammel, om at gå på indkøb (ikke Tages favoritbeskæftigelse) og hvad der kommer ind under begrebet "hjemlig hygge". Det er jo ikke svært at synes lidt synd om Tage og man har fuld forståelse for, at han skal "lufte hunden" engang imellem.

I den næste stribe (som er tegnet i 1978 og 1979) er barnebarnet Eva i centrum for begivenhederne - og det fremgår klart, at det i den grad er fra børn, man må forvente at høre sandheden. 

Det sidste billede i galleriet er fra 1995 og viser den voksne Eva som mor til sin egen lille tumling. Her har Ely Gross fanget sit barne- og oldebarn i en situation, som kræver en hjælpende hånd fra farfar Tage - som endnu engang ikke har helt styr på tingene.

Galleriet nedenfor handler om relationer. At relatere sig til at være synlig. Relationer til Johannes Møllehave. De indbyrdes relationer på et vaskeri. Og relationer til at gå (og falde) på stylter - og det er ikke den "momsemor-agtige" Ely, der falder! Guess who?

Hunde og andre væsener i selskab med mennesker er ikke altid en heldig kombination.